infrahubs™ – ett revolutionerande e-handelslagersystem

infrahub
– Royal Design

Vi är stolta över att presentera vår Infrahub som vi byggt för Royal Design, en av de största och mest framgångsrika e-handelsföretagen i Sverige. Företaget kunde inte växa mer i sitt förra lager, som inte heller var optimerat för en effektiv logistikhantering. ”Vi hade inte klarat av en ny Black Friday med vårt gamla lager”, säger Magnus Pettersson, vd för Royal Design. ”Med vår nya, högteknologiska Infrahub tredubblar vi vår kapacitet, samtidigt som vi minimerar risken för manuella fel.”

Grundades så tidigt
som 1999

Royal Design grundades så tidigt som 1999 och hade som vision att bygga ett H&M för möbler och inredning. Idag omsätter företaget över en miljard kronor och är ett av Sveriges största e-handelsföretag.

Royal Design grundades i Småland och i början sålde företaget konstglas från glasriket, främst Orrefors och Kosta Boda, och skeppade dessa till resten av världen. Varusortimentet består idag av över 100 000 högkvalitativa artiklar inom heminredning och företaget sysselsätter över 100 personer.

Det gamla lagret fanns beläget på det klassiska glasbruket Orrefors. När den stora ugnen släcktes för gott i augusti 2013 flyttade Royal Design in de anrika lokalerna och blev tätortens största arbetsgivare. Men nu har företaget växt ur lokalerna i Orrefors och investerat i ett högteknologiskt lager från Infrahubs. Det finns i Nybro inte långt från Orrefors.


“Med de volymer vi har blev det omöjligt att bedriva en effektiv logistik i vårt gamla lager”, säger Magnus Pettersson. “Vi hade varken klarat en Black Friday eller en julhandel till.”

“Byggprocessen var enormt snabb”, fortsätter han. “I början på året 2019 låg det bara en åker där lagret står idag. Åtta månader senare var byggnaden på plats och autostoren var helt färdig.”

Inledningsvis är ytan i Royal Designs Infrahub 20 000 kvadratmeter, men planer finns på att bygga ut med lika mycket till. Halva byggnaden används till småplock som plockas av Autostores robotar. Den andra halvan används till pallgods.

“Infrahubs skräddarsydda automatiseringslösning har visat sig vara fullständigt optimal för oss”, säger Magnus Pettersson. Vi har ökat vår kapacitet med det tredubbla, vi har en lägre kostnad per plockat paket och vi ökar vår kundnöjdhet. Vi är extremt glada och nöjda med Infrahubs lösning.”

Enligt Magnus kommer Royal Design att kunna räkna hem investeringen i Infrahuben på så kort tid som tre år.

“Nu har vi skapat de allra bästa förutsättningarna för att kunna trycka till på gaspedalen och sätta igång med vår tillväxtresa på riktigt”, avslutar han. ”Vi har stora spännande planer för Royal Design.”

©2019 All Rights Reserved by infrahubs